VI ÄR GETTY IMAGES. TREVLIGT ATT TRÄFFAS!

Hos Getty Images är vår mission att leda världen framåt med hjälp av bilder. Vi är här för att hjälpa dig att skapa din kreativa image och få betalt för dina foton, videor och illustrationer. Varumärket Getty Images består av Getty Images och iStock, det första valet för att hitta bildmaterial av högsta kvalitet.

Download on iTunes
Download on Google Play

Hämta vår app och gå med i vår talangfulla nätgemenskap med kreativa contributors hos Getty Images och iStock by Getty Images.

Se vår ansökningsprocess om du är intresserad av att bidra på andra områden.
| Nyheter, sport eller underhållning | Arkiv |

OM GETTY IMAGES OCH ISTOCK

Getty Images och iStock betjänar fler än 1,5 miljoner kunder i över 200 länder. Vi har en branschledande ställning med det största globala distributionsnätverket, vilket ger dig större möjligheter att få ditt material uppvisat och licensierat runt om i världen.

Vi samarbetar med en nätgemenskap som består av fler än 200 000 begåvade contributors – från nybörjare till heltidsarbetande, professionella kreatörer. Våra fotografer, filmare och illustratörer hjälper kunder runt om i världen att sprida inspirerande berättelser med hjälp av bilder.

HUR ANSÖKER JAG?

Vi tar endast emot ansökningar via den app som heter Contributor by Getty Images.

Ansök i tre enkla steg:
  1. Hämta Contributor by Getty Images från App Store eller Google Play
  2. Överför tre till sex exempel på bilder, illustrationer eller videor (via YouTube-länkar)
  3. Vi granskar dina exempel och informerar dig sedan om du har blivit godkänd för antingen Getty Images eller iStock by Getty Images.

Du måste vara minst 18 år för att ansöka.

När din ansökan har godkänts genom Contributor-appen skickar vi dig en inbjudan om att gå med Getty Images eller iStock som en contributor.

Efter att du har blivit en contributor granskar våra redaktörer de bilder, illustrationer och videor du skickar in för att se till att de möter alla krav innan de görs tillgängliga online för att kunder ska kunna titta på och licensiera dem.

Se Vanliga frågor och svar om att vara contributor

HUR FUNGERAR DET?

När våra kunder hittar bilderna de vill ha köper de en licens som ger dem möjlighet att hämta din fil för personligt eller kommersiellt bruk (baserat på villkoren i vårt licensavtal för content).

Kunder kan använda dina bilder för reklam, marknadsföring, appar, webbplatser, sociala medier, tv och film, presentationer, dagstidningar, tidskrifter, böcker och produktförpackningar och på hundratals andra sätt.

HUR MYCKET KAN JAG TJÄNA?

För varje licens som köps av en kund tjänar du som contributor en royalty som är en procentuell andel av det pris kunden betalar.

Förtjänsten kan variera, men ju mer material du har i din portfölj och kunderna har behov av, desto fler möjligheter har du att tjäna pengar.

VAD BÖR JAG FOTOGRAFERA/FILMA?

Vi gör det enkelt för contributors att ta fram det material som kunder har störst behov av – vilket leder till fler hämtningar och större inkomstmöjligheter. I din roll som contributor har du tillgång till våra kreativa briefs som beskriver det material som kunderna letar mest efter.

Vårt mest populära material avbildar många koncept, t.ex. samhörighet, innovation, kärlek och samarbete, bara för att nämna några. Försök föreställa dig berättelser som ditt material skulle kunna hjälpa till att illustrera. Ju mer allmänt tilltalande ditt material är, desto mer sannolikt är det att det blir efterfrågat.

GÖR NÖDVÄNDIGA EFTERFORSKNINGAR

Se till att det material du skickar in inte innehåller något upphovsrättsskyddat eller varumärkesskyddat material. Getty Images kommer inte att godkänna något material som bryter mot upphovsmannens exklusiva rättigheter.

Detta omfattar även mindre påtagliga inslag som kan ingå i en fil – märkeskläder, logotyper på mat och dryck, teknikmärken osv. När du fotograferar måste du se till att sådana inslag inte syns eller så måste du retuschera materialet för att avlägsna dem.

MODELL- OCH EGENDOMSRELEASER

Det krävs en release för allt material som innehåller identifierbara personer eller egendomar.

Du måste ha skriftligt tillstånd från en enskild person eller ägare till en egendom att använda personens utseende eller egendomen (t.ex. en privat bostad, en affärslokal) för kommersiella ändamål. Det är också vanligt att många platser där man måste köpa en entrébiljett (djurparker, museer, sportevenemang) inte tillåter fotografering för kommersiella ändamål utan medgivande.

BIBEHÅLLER JAG UPPHOVSRÄTTEN TILL MITT ARBETE?

Absolut! Vi licensierar ditt material till globala kunder å dina vägnar och du bibehåller upphovsrätten.

VÅR STÅNDPUNKT

Hos Getty Images och iStock tror vi på bilders styrka att leda världen på vägen framåt.

Vi ger starkt stöd för och förespråkar skydd för immateriella rättigheter, vi är stolta över våra partnersamarbeten med enastående organisationer och vi erbjuder bidrag till begåvade personer som fortsätter att utmana normer och driva vår bransch framåt.

VI SER FRAM EMOT ATT SAMARBETA MED DIG!

Hämta appen Contributor by Getty Images för att börja skicka in ditt kreativa material redan idag.

Download on iTunes
Download on Google Play

Fortfarande tveksam över något? Se våra Vanliga frågor.

© Getty Images 2021. Med ensamrätt.