Getty Images Rättigheter och tillstånd
Säkra kända ansikten, landmärken, varumärken och upphovsrätter för dina kommersiella kampanjer

Genom att använda våra branschkontakter kan vi snabbt bedöma och skaffa tillstånd för de tredjepartsrättigheter du behöver för dina kommersiella projekt. Detta ger dig möjlighet att fokusera på din berättelse på dina villkor.  Om du har ett projekt du vill diskutera, kontakta oss. Vi delar gärna med oss av vår breda erfarenhet för att stötta dig.

Varför Getty Images?

Med mer än 25 års erfarenhet av att skaffa tillstånd för talanger och immaterialrätt för ett stort urval av reklamanvändningar gör vi det lätt för dig att stärka dina kampanjer med unikt innehåll som ditt projekt har fått tillstånd att använda. Vårt team är globalt placerat med knutpunkter i Los Angeles, Chicago, New York, London, Paris och Tokyo, som erbjuder flerspråkiga tillståndstjänster i alla territorier.
Arkivikon
Åtkomst till världens största kommersiella bildarkiv
Vi erbjuder ojämförlig tillgång till innehållet du behöver. Genom att tillhandahålla allt från ikoniska film‑ och tv‑ögonblick från Warner Bros. Entertainments historia till aktuella händelser från BBC, strävar vi efter att se till att du har allt du behöver för att nå framgång. Med andra ord, om ditt projekt behöver det – kan vi skaffa det.
Tryck på knappen-ikon
Det är snabbt och omfattande
Vårt team arbetar snabbt för att skaffa rättigheterna du behöver och tillhandahåller fullständig säkerhet och fullständigt skydd för de rättigheter som vi säkrat. Allt vårt arbete gällande rättigheter och tillstånd är garanterat till 100 %, vilket låter dig fokusera på dina projekt i lugn och ro.
Expansiv tjänsteikon
Omfattande service
Vi kan ordna tillstånd för filmklipp, virala videor, ikoniska landmärken, varumärken och andra tredjepartsrättigheter som du behöver för dina kommersiella och marknadsföringsprojekt. Vi förhandlar effektivt de nödvändiga licenser och tillstånd som behövs.

Du kan själv läsa om våra senaste fallstudier

Vanliga frågor
Kan jag använda redaktionellt innehåll i kommersiella projekt? (Annonskampanjer, reklam‑ och marknadsföringskampanjer, textreklam, produktförpackningar, andra varor, etc.)

Innehåll menat för redaktionell användning skapas generellt för att illustrera:
  • Nyheter, sport‑ och underhållningshändelser
  • Dokumentärer och resor
  • Arkiverade historiska
ögonblicksbilder och videor som är avsedda för redaktionell användning har inte modell‑ eller egendomsreleaser. Detta betyder generellt att de inte kan användas för kommersiella, marknadsförings‑, reklam‑ eller sponsringsändamål. Om du har tillstånd kan du däremot licensiera dem för ett kommersiellt projekt. Observera att beroende på sammanhanget och vilken typ av projekt kan du behöva säkra ytterligare releaser. Vårt team för Rättigheter och tillstånd kan hjälpa dig att erhålla de rättigheter du behöver för att använda redaktionellt material i ditt kommersiella projekt på ett säkert sätt. Kontakta oss för mer information.
Min avsedda användning är kommersiell men bilden jag vill använda har inte en modell‑ eller egendomsrelease? Vad ska jag göra?
Redaktionellt material visar ofta verkliga människor, på riktiga platser som håller på med verkliga aktiviteter och kommer därför inte med modell‑ eller egendomsreleaser. Modell‑ och egendomsreleaser säkerställer att personer och egendomsägare som visas i en bild/video har gett sitt tillstånd för att bilden ska få användas för icke redaktionell användning, såsom reklam, inlägg på sociala medier och broschyrer. Om sammanhanget där du planerar att använda bilden eller klippet är kommersiellt eller marknadsföringsmässigt kan du behöva en release beroende på innehållet du valt. Kontakta oss för att få hjälp med att få ytterligare tillstånd och releaser eller för mer information.
Bilden som jag vill använda innehåller identifierbara personer, byggnader, produkter, logotyper eller konstverk. Bör jag vara orolig?
Inte nödvändigtvis. Om ditt projekt är redaktionellt behöver du kanske inte en release (exempel på redaktionell användning är artiklar i en tidning eller ett magasin; en bok eller textbok; en dokumentärfilm; ett faktainlägg på sociala eller nyhetssändning på tv).

Men om ditt projekt är kommersiellt (dvs. det marknadsför en vara eller tjänst) är det rekommenderat att skaffa ytterligare tillstånd.

Observera: Om det arkiverade materialet du vill använda innehåller människor/egendomar som inte är identifierade men ändå klart synliga, kan vi i många fall erbjuda vår branschledande rättsliga garanti i form av en Image Guarantee, vilket gör att innehåll som saknar release är ett säkert alternativ. Kontakta oss för att diskutera möjliga lösningar som vi kan erbjuda ditt projekt.
Vad erbjuder Getty Images tjänst för Rättigheter och tillstånd?
Rättigheter och tillstånd är den flernivåprocess där man identifierar och säkrar immateriell egendom och publiceringsrättigheter för användning i projekt som reklam, företagsvideor, sociala medier, tv‑ och filmproduktioner.

En bild eller video kan innehålla flera rättighetsinnehavare som behöver ge tillstånd – upphovsrätt, talang, musik, tal, varumärken, konstverk för att nämna några. Att reda ut alla de rättigheter som krävs, ansöka om tillstånden du behöver – och när du behöver dem – kan vara förvirrande, komplext och tidskrävande. Teamet för Rättigheter och tillstånd kan hantera allt det här åt dig.

Getty Images tjänst för Rättigheter och tillstånd erbjuder 25 års erfarenhet från ett team av immaterialrättsexperter när det gäller att skaffa tillstånd från talanger och rättighetsinnehavare inom ett stort antal områden. Vi utgör en och samma källa för alla dina licensierings‑ och rättighetsbehov och använder vårt starka samarbete med globala rättighetsinnehavare för att snabbt säkra de underliggande rättigheter du behöver för dina projekt.

Våra Rättigheter och tillstånds‑tjänster navigerar genom de komplexa tillståndslagren för att tillhandahålla en första, kostnadsfri bedömning, förhandla de bästa avtalen med rättighetsinnehavare och utfärda juristgodkända kontrakt och ersättningar, så att du är fri att fokusera på det viktigaste: vara kreativ.

När det inte är möjligt att få tillstånd kan vi i många fall erbjuda vår branschledande rättsliga garanti i form av en Image Guarantee, vilket gör att innehåll som saknar release är ett säkert alternativ. Alla våra Rättigheter och tillstånds‑tjänster garanterar att du är skyddad mot juridiska risker vilket gör att du lugnt kan använda innehållet du valt. Kontakta oss för att diskutera möjliga lösningar som vi kan erbjuda ditt projekt.

Vår inledande bedömning av ditt projekt är kostnadsfri och vi diskuterar alltid eventuella kostnader innan vi kontaktar någon tredjepartsrättighetsinnehavare å dina vägnar.
Kontakta oss

Vill du säkra kändisar, egendomar eller virala videor för ditt nästa kommersiella projekt?
Vårt team har resurserna som sätter dig på rätt spår.

Kontakta oss