premiumaccess-logo.jpg

Resurscenter

Dra nytta av allt ditt abonnemang har att erbjuda

Kom igång snabbt
2019_PARC_SV_Steps_1.png
Logga in
Fyll i ditt användarnamn eller din e‑postadress samt lösenord för att logga in.
2019_PARC_SV_Steps_2.png
Börja en sökning
Hitta din perfekta bild med nyckelord —och lita på att vår avancerade sökmotor tar med alla synonymer i beräkningarna.
2019_PARC_SV_Steps_3.gif
Se innehåll som är tillgängligt med ditt abonnemang
Aktivera Premium Access för att bara se det innehåll du har tillgång till med ditt abonnemang. Inaktivera för att se innehåll som finns utanför ditt avtal.
2019_PARC_SV_Steps_4.png
Hämta din bild
Klicka på hämtningsikonen för Premium Access på sidan med sökresultat.
Utforska Premium Access

Sök  |  Organisera innehåll med Boards  |  Hämta  |  Administrationsåtkomst

2019_PARC_SV_ModuleImages_Content.gif
Utforska vårt innehåll
Från webbplatsen kan du gå till kreativt material, redaktionellt material, video och musik för att se de innehållstyper vi erbjuder.
2019_PARC_SV_ModuleImages_ContentFilter.png
Välj baserat på innehållstyp
Sök baserat på bild eller video, redaktionellt eller kreativt material genom att använda rullgardinsmenyn i sökfältet. Ändra vad du ser på sidan med sökresultat snabbt genom att byta innehållstyp.
2019_PARC_SV_ModuleImages_Filter.gif
Avgränsa dina resultat med filter
Utforska våra kraftfulla filtreringsalternativ för att avgränsa resultat baserat på orientering, antal person i fotot, färg och mer.

Organisera innehåll med Boards

Lägg till bilder till Boards, ordna dem samt dela dem med uppdragsgivare, medarbetare, frilansare med flera. Se ett exempel på en av våra favorit‑Boards här.
2019_PARC_SV_ModuleImages_CreateBoard.gif
Skapa Boards
Klicka bara på Board‑ikonen i det övre högra hörnet och sen “Skapa en Board”. Fyll i namn och beskrivning. Nu kan du börja lägga till bilder till nyskapade Boards med en gång.
2019_PARC_SV_ModuleImages_SavetoBoard.png
Spara till Boards
Håll muspekaren över en bild och klicka på plusikonen för att lägga till den till en Board. Klicka på rullgardinsmeny för att välja vilken Board du vill spara bilden till.
2019_PARC_SV_ModuleImages_AccessBoards.png
Hitta Boards
Klicka på Boards i det övre högra hörnet på valfri sida för att se en lista över dina senaste Boards samt en länk till alla dina Boards.
2019_PARC_SV_ModuleImages_Notes.png
Lägg till kommentarer
Klicka på anteckningsikonen under bilder för att lägga till kommentarer och förslag till en enskild bild – eller klicka på anteckningsikonen uppe till vänster på din Board för att skriva en kommentar som inriktar sig på allt bildmaterial på en Board.
2019_PARC_SV_ModuleImages_Share.gif
Dela Boards
Klicka på knappen Dela för att dela din Board. Du kan antingen ”Bjuda in personer att samarbeta med”, vilket låter personer se och redigera din Board eller ”Dela en Board”, vilket skapar en skrivskyddad‑ länk till din Board – —perfekt för externa samarbetspartners.
2019_PARC_SV_ModuleImages_DownloadBoards.png
Hämta från Boards
Klicka på hämtningsikonen för att enkelt hämta innehåll från Boards. Om du hämtar mer en fil, välj vilka bilder du vill ha och hämta flera bilder samtidigt genom att klicka på ”Hämta flera filer”.

Hämta snabbt och enkelt

Du har hittat det perfekta innehållet – så här hämtar du det.
2019_PARC_SV_ModuleImages_SearchDownload.gif
Hämta direkt från sökning
Klicka på hämtningsikonen på vald bild eller klicka på bilden för att gå till en bildsida som ger en större vy, fler bilder från samma serie och liknande innehåll.
2019_PARC_SV_ModuleImages_BulkDownloads.gif
Hämta flera samtidigt
Hämta flera bilder samtidigt från en sida med sökresultat eller en Board genom att klicka i rutan i det nedre högre hörnet på bilderna du vill ha och välja ”Hämta valda filer” från rullgardinsmenyn.
2019_PARC_SV_ModuleImages_RemainingDownloads.png
Se ditt återstående
saldo för hämtningar
Gå till din kontoöversikt för att se hur många hämtningar du har kvar. Sidan med sökresultat visar också alltid hur många återstående hämtningar du har.
2019_PARC_SV_ModuleImages_PrevDownload.png
Bli meddelad om tidigare hämtade filer
Du varnas om du tidigare hämtat en bild eller video när du tittar på den på en bildsida, i sökresultat eller när du väljer en bild eller video på en board.

2019_PARC_SV_ModuleImages_DownloadHistory.png
Titta på din hämtningshistorik
Visa hela din sökhistorisk för hämtningar genom att gå till din kontoöversikt.
2019_PARC_SV_ModuleImages_DownloadFilter.png
Filtrera och exportera din hämtningshistorik
Sortera och sök igenom din historik baserat på hämtningsdatum, artikelnummer och mediatyp. Du kan också exportera vald hämtningshistorik som en CSV‑fil.

Administrationsåtkomst
2019_PARC_SV_ModuleImages_Account.png
Hantera konto och rättigheter
Få åtkomst till din kontoinformation genom att klicka på din kontoöversikt i det övre högre hörnet på gettyimages.se.
2019_PARC_SV_ModuleImages_AutoRenew.gif
Hantera dina inställningar för ‑förnya automatiskt
Aktivera ‑förnya automatiskt i Översiktssektionen för ditt konto för fortsatt åtkomst till Premium Access‑innehållet du älskar.
2019_PARC_SV_ModuleImages_CreateMember.gif
Hantera dina användare med självservice
Använd vår självservice för att lägga till, ta bort eller byta ut användare som du vill om du är en företagsadministratör.
2019_PARC_SV_ModuleImages_FilterMems.png
Filtrera och granska medlemmar och användare
Hantera aktiva medlemmar och behörighetsnivåer från medlemssidan under företagskontosektionen. Här kan du se vilka användare som kan fakturera köp till dina kreditvillkor eller avtal, hitta användare baserat på namn, användarnamn eller e‑post samt filtrera medlemmar baserat på avtalstyp. Du kan även exportera listan som en CSV‑fil.
2019_PARC_SV_ModuleImages_ViewOnly.png
Visa endast‑åtkomst
Tillåt interna användare att se innehåll inom ditt avtal och lägga till på Boards med deras egna inloggningsuppgifter, utan att kunna hämta filer.
2019_PARC_SV_ModuleImages_Share.png
Gäståtkomst för förhandsgranskning
Skicka en delbar länk som låter användare utanför ditt företag, såsom partners och frilansare, att se och lägga till på Boards utan att kunna hämta filer.
2019_PARC_SV_ModuleImages_DownloadAccess.png
Hämtningsåtkomst för användare
Låter användare söka och hämta bilder och videor under ditt avtal. Du kan aktivera detta för flera användare på samma gång som företagsadministratör.


Vanliga frågor

Utforska vanliga ämnen våra användare frågar oss om.
Hur lägger jag till eller tar bort användare?
Du har tre alternativ när det kommer till att lägga till användare beroende på vilken användartyp du vill skapa:

Gästanvändare: Dessa användare kan söka efter material inom ditt konto och samarbeta på boards, men kan inte hämta bilder eller videor. Gästanvändare behöver inte registrera sig på gettyimages.se eller ha ett konto. För att bjuda in en gästanvändare går du till Mitt konto, kopierar webbadressen till sidan Förhandsvisning för gäst och skickar den till en användare. Om du vill att dina gästanvändare ska samla bilder på en board skapar du en board och delar den med användarna via en webbadress. På ”Förhandsvisning för gäst” visas exakt det som ditt abonnemangs användare ser, men det går inte att hämta material.

Användare som kan hämta: Dessa användare kan söka efter och hämta bilder och videor i enlighet med avtalet och samarbeta med hjälp av boards. För att aktivera åtkomst för dessa användare måste du registrera dem på gettyimages.se och sedan kontakta oss via e‑post med deras användarnamn och en förfrågan om att lägga till dem på ditt företagskonto med tillstånd att hämta i enlighet med Premium Access‑avtalet. Du kan lägga till flera användare på samma gång som företagsadministratör.

VAnvändare med endast visning: Dessa användare är samarbetspartners som kan söka efter bilder och videor i enlighet med ditt avtal men de kan inte hämta något. När de har registrerat sig på gettyimages.se ska du kontakta oss med deras användarnamn och en förfrågan om att lägga till dem under ditt företagskonto som Premium Access‑användare med endast visning. Du kan lägga till flera användare på samma gång.
Vad gäller om andra team i min organisation vill använda mitt avtal (för att söka och/eller hämta material)?
Kontakta oss för att utvidga ditt avtal så att det omfattar ytterligare användare eller samlingar om andra team behöver kontinuerlig tillgång till ditt avtal. Alla användare ska ha ett eget användarnamn och lösenord på Getty Images, så att du kan följa deras hämtningar och användning.
Hur kan du hitta mer relevant bildmaterial?
Använd ”Zoom In‑/Zoom Out”‑tekniken för att upptäcka ett bredare utbud av bilder som är relevanta för dig. Börja med att skriva in mer detaljerade sökord, till exempel ”kvinna, löpning utomhus, skog, regnig dag” för att avgränsa din sökning och byt sedan till mer allmänna nyckelord, exempelvis ”löpning, utomhus, natur” för att få en större bredd i resultatet.
Hur kan du enkelt filtrera din sökning?
Du kan filtrera din sökning med hjälp av panelen till vänster på söksidan. Du kan till exempel använda filtret för att leta efter specifika kameratekniker eller en viss fotokomposition, exempelvis en person, två personer eller en grupp. Om du vill söka efter videoklipp väljer du Video i det högra hörnet av sökfältet. Du kan inte söka efter videor och bilder samtidigt.

Lägg nyckelord till bilder som du gillar på minnet för att få uppslag till nya sökord och för att bygga ut ditt nyckelordsförråd.
Hur kan du avgränsa dina resultat ytterligare?
Du kan använda ord som ”inte” för att utesluta ett visst sökord – till exempel skulle ”hundar inte katter” visa hundar men inga katter i resultaten. Du kan också använda ”eller” som i ”hundar eller katter”, vilket skulle innefatta bilder på bara hundar, katter och hundar samt bara katter tillsammans. Om du använder ”och” visas bara bilder med både hundar och katter.
Hur kan du hitta liknande bildmaterial?
När du har hittat en bild eller video som du gillar ser du också liknande bilder eller videor under den video eller bild som du tittar på – det kan vara bilder från samma fotografering eller från samma fotograf eller filmskapare. Men det kan också vara bilder som är visuellt snarlika. Klicka på knappen Visa alla för att utforska fler bilder.
Hur kan jag organisera det bildmaterial som jag hittar?
När du söker kan du lägga till bilder eller videor på boards. När du har en samling bilder kan du avgränsa dem ytterligare tills du bara har kvar dina favoriter.  Boards är det bästa sättet att skapa, förfina och samarbeta på ett och samma ställe.
Hur hanterar jag användningen och spårar vilket innehåll som används i olika projekt?
Se till att varje användare har ett eget användarnamn som är knutet till dina avtal. På så vis kan du spåra användarnas hämtningar.

Projektkoder: När ditt Premium Access‑avtal upprättas kan du välja att lägga till projektkoder. Det kan vara kostnadsställen, avdelningar eller andra id‑markörer och kan ställas in som valfritt eller obligatoriskt för alla hämtningar. Om du aktiverar den här valfria funktionen kommer alla användare inom avtalet att behöva välja en projektkod. Kontakta din företagsadministratör för att ställa in den här funktionen.

Observera: När ditt Premium Access‑avtal upprättas har du möjlighet att lägga till ett anteckningsfält där du kan skriva kommentarer som rör projekt, användningsmönster eller vad som helst. Detta kan vara valfritt eller obligatoriskt för alla hämtningar. Kontakta din företagsadministratör för att ställa in den här funktionen.

Hämtningsrapport: Om du vill hämta en rapport över alla hämtningar, inklusive projektkoder, kommentarer och annat hämtat innehåll, loggar du in på ditt avtal, går till Mitt konto och väljer Hämta. Klicka på länken ”Exportera till CSV” för att använda rapporten i Excel eller annat kalkylarksprogram. I rapporten kan du granska användningsmönster efter projekt, användare och innehåll. Eller begränsa rapporten till en enda användare om så önskas.

Tillgängliga hämtningar: Du kan spåra dina avtalsdetaljer och tillgängliga hämtningar genom att logga in på ditt avtal och sedan gå till Översikt. Du kan också uppgradera ditt nuvarande avtal, köpa fler bilder eller videor utanför ditt avtal med ett UltraPack eller jobba med din säljrepresentant för att hitta en anpassad lösning som uppfyller dina behov.

Tidigare hämtningar: Om du har hämtat bilder eller videor tidigare kommer du nu att få ett meddelande om du försöker hämta samma fil igen.
Hur hanterar jag mina fakturor?
Gå till Mitt konto och välj Fakturor. Här ser du vilka av dina fakturor som är obetalda och betalda. Om du är en avtalskund kan du även betala fakturor genom att välja Betala faktura. Fakturabetalningen dras från det kreditkort som är anslutet till ditt konto. Om du inte ser Betala faktura‑knappen är det möjligt att ditt kreditkort inte finns sparat. Alla inloggade användare kan när som helst lägga till ett kreditkort till sitt konto (eller ändra kort som finns sparade).
Klicka till Konto och vidare till menyn för Profil för att komma till sidan.

Direktlänken är:
https://www.gettyimages.se/account/profile/credit‑card
Hur vet jag vilka bilder och videor som är tillgängliga med mitt avtal?
För de flesta användarna är ditt Premium Access‑avtal aktiverat som standard och tillämpas på dina sökresultat. Du kan aktivera eller inaktivera Premium Access‑sökfiltret genom att använda Premium Access‑reglaget som du hittar under den vänstra filterpanelen. Se till att Premium Access‑filtret är markerat för att söka efter material som bara finns tillgängligt inom ditt avtal.

Om filtret Endast Premium Access är aktiverat visas knappen Hämtning med Premium Access på alla bilder du väljer. Om du blir ombedd att lägga till en bild i din kundvagn och betala ska du dubbelkolla att filtret är aktiverat, eftersom den specifika bilden eller videon kanske inte ingår i ditt avtal.
Vad gör jag om mina behov förändras?
Kontakta oss om du behöver bilder eller videor som inte ingår i ditt nuvarande avtal eller som kräver andra användningsrättigheter, om du vill lägga till samlingar eller behöver kunna göra fler hämtningar. Du kan också uppgradera ditt nuvarande avtal, köpa fler bilder eller videor utanför ditt avtal med ett UltraPack eller rådgöra med din säljrepresentant för att hitta en anpassad lösning som uppfyller dina behov.