Engagera din publik med autentiska bildbanksvideor

Upptäck vår mångfacetterade samling av kraftfulla, förtagna videor och 4K‑klipp, inklusive exklusivt bildmaterial som du inte hittar någon annanstans. Med miljontals exceptionella, royaltyfria bildbanksvideoklipp att välja från, hittar du stilar och format som du behöver för att sticka ut och inspirera din publik.

De oumbärliga bildbanksvideoklippen

Vad är videoklipp?
Videoklipp, även kallat bildbanksvideo eller B‑roll, är förfilmade klipp som kan köpas och användas i en mängd olika projekt och filmer. Videoklipp kan licensieras och sparar tid och pengar åt filmskapare istället för att de ska filma originalmaterial.

Vanliga typer av videoklipp är sportklipp, djurklipp, familjevideor, naturvideor, flygvideor, stadsvideor, matvideor, slowmotionklipp, transportklipp med flera.
Varför använder man bildbanksvideor?
Användning av bildbanksvideor i ditt nästa projekt ger flera fördelar.
  • Sparar tid
  • Sparar pengar
  • Möjlighet att redigera ett bildbanksvideoklipp så att det passar dina specifika projektbehov
Med en videoklippswebbplats kan användarna snabbt söka i en stor foto‑ och videodatabas och med hjälp av nyckelordsfilter hitta de videor och videoklipp som bäst passar deras projektbehov. Förutom att du sparar tid så är bildbanksvideor ett kostnadseffektivt sätt att få kreativa filer för omedelbar hämtning.

För företag och varumärken som inte har medel eller en budget för att hyra en professionell fotograf för en anpassad videotagning, erbjuder videoklipp en alternativ lösning till att hitta högkvalitativa videor (för en bråkdel av priset).

Bildbanksvideor kan användas till marknadsföring och annonsering, personliga projekt, kommersiella och vinstdrivande projekt samt på bloggar och webbplatser. Den stora mängden av användningar och den omedelbara tillgången gör att bildbanksvideo är ett vanligt alternativ för både oberoende grafiska designers och företag. Det är bara att hämta det valda videoklippet på några sekunder och sedan är du klar att börja!
Hur skulle man kunna använda bildbanksvideo?
Medan de möjliga användningarna av videoklipp bara begränsas av din egna fantasi, så är följande de vanligaste sätten att använda videoklipp.

Videoklipp som B‑roll
Ett av de vanligaste sätten att använda videoklipp är som B‑roll. B‑roll är kompletterande videoklipp som används i filmer, tv‑shower och nyhetssändningar. Den är sekundär till primärvideon och används för att alternera eller knyta ihop olika primärfilmer.

Här är några välkända exempel på B‑roll.

  • Film på människor som går nerför en gata för att koppla ihop två urbana scener
  • Video på bondgårdsdjur för att etablera att videon utspelar sig på en bondgård
  • Bildbanksflygvideor över en stad för att etablera den geografiska miljön
  • Tidsförloppsvideor (bildbank) för att visa tidens gång mellan två scener

Videoklipp i reklamfiler och annonser
Bildbanksvideo kan även användas som primärvideo eller som B‑roll i reklamfilmer, annonser och andra videor som inte kräver originalvideo.

Till exempel så kan en annons för medicin använda sig av en berättarröst och använda videoklipp av leende par, någon som deltar i sportaktiviteter eller glada familjer som samlas runt ett matbord. Dessa typer av videoklipp kan kosta tusentals dollar per scen att filma enkom för en reklamfilm, medan bildbanksvideo bara skulle kosta ett par hundra dollar för flera videoklipp som klipps ihop.

Bildbanksvideo‑bakgrunder
Ibland är allt du behöver bara en bra bakgrundsvideo. Videoklipp kan vara en källa till bakgrundsvideor till webbplatser, greenscreen‑användning eller bara vara en trevlig video att visa på en skärm medan folk väntar på att evenemanget ska börja.
Kan jag hämta videon i den storlek och kvalitet som jag behöver?
På Getty Images kan du hämta de flesta av våra videoklipp i följande storlekar och upplösningar.

Standardwebb 640×360 @ 30 fps H.264

HD‑webb 1 280×720 @ 30p H.264

HD 1 920×1080 @ 30p H.264

4K @ 30p ProRes 422 (HQ)