Skapa djupare kopplingar med autentiska bildbanksfoton

Nå och engagera din publik med Getty Images mångfacetterade samling av autentiska bildbanksfoton och bildbanksbilder. Sök bland miljontals royaltyfria bilder, tillgängliga i en rad olika format och stilar, inklusive exklusivt bildmaterial du inte hittar någon annanstans.

De oumbärliga bildbanksfotona

Vad är bildbanksfoton?
Ett bildbanksfoto är en bild som kan licensieras för kreativ användning. Bildbanksfoton visar ett brett urval av ämnen inklusive landskap, vardagsobjekt, människor, mat och dryck, mode – listan bara fortsätter. Bildbanksfoto‑företag utgör en massiv marknadsplats för kreativt innehåll och säljer bildmaterial i form av foton, illustrationer och videor som kan köpas för att användas i reklamfilm och personliga projekt eller som redaktionellt material.

När man köper bildbanksfoton via ett bildbanksfotoföretag betalar användarna en avgift för att köpa de juridiska rättigheterna och användningen av de valda bildbanksbilden eller bildbanksvideorna. Avgiften täcker både kreatören som tog det ursprungliga fotot eller videon och webbplatsen eller byrån som hanterar försäljningen av foton till kunderna.
Varför använder man bildbanksbilder?
Användning av bildbanksfoton i ditt nästa projekt ger flera fördelar.
  • Sparar tid
  • Sparar pengar
  • Möjlighet att redigera ett bildbanksfoto så att det passar ditt specifika projekts behov
Med en bildbanksfoto‑webbplats kan användarna snabbt söka i en stor foto‑ och videodatabas och med hjälp av nyckelordsfilter hitta de videor/bilder som bäst passar deras projektbehov. Förutom att du sparar tid så är bildbanksfoton ett kostnadseffektivt sätt att få kreativa filer för omedelbar hämtning.

För företag och varumärken som inte har medel eller budget för att hyra en professionell fotograf för en anpassad fototagning, erbjuder bildbanksfoton en alternativ lösning till att hitta högkvalitativa foton (för en bråkdel av priset).

Bildbanksfoton kan användas till marknadsföring och annonsering, personliga projekt, kommersiella och vinstdrivande projekt samt på bloggar och webbplatser. Den stora mängden av användningar och den omedelbara tillgången gör att bildbanksfoton är ett vanligt alternativ för både oberoende grafiska designers och företag. Det är bara att hämta den valda bilden på några sekunder, sedan är du klar att börja!
Vad är skillnaden mellan en bildbanksbild och ett vanligt foto?
Skillnaden mellan en bildbanksbild och ett vanligt foto är att bildbanksbilder är särskilt licensierade för kommersiell och redaktionell användning av vem som helst som vill använda dem. Som jämförelse ägs ett vanligt foto och dess användning helt och hållet av fotografen eller kreatören av bilden. Med ett vanligt foto skulle du vara tvungen att kontakta ägaren och köpa rättigheterna till bilden innan du kan använda den lagligt.

Många designer och varumärken väljer att använda bildbanksfoton från marknadsplatser med bildbanksinnehåll eftersom systemen redan finns på plats för att säkerställa rätt licensiering och tillstånd för alla bilder i deras bildbanksbibliotek.

Andra fördelar med att använda bildbanksbild istället för ett vanligt foto inkluderar:
  • Möjligheten att redigera fotot så att det passar ditt varumärke utan att ytterligare godkännande krävs från fotografen eller kreatören.
  • Bildbanksbilder gås igenom för teknisk kvalitetsstandard när det gäller exponering, färger, bildbrus och komposition innan de listas i bildbiblioteket.
Genom att använda innehåll från ett legitimt bildbanksfotoföretag kan du var säker på att du använder bilden lagligt och att hämtningen håller högsta kvalitet.