Hjälpcenter: Köp

Hjälpcenter

Att köpa


Köpa bildmaterial för personligt bruk eller användning i hemmet

Letar du efter foton till ditt hem, kontor eller som gåva? Om du vill ha en bild att hänga på väggen rekommenderar vi Photos.com. De har ett brett utbud av fantastiska, professionellt inramade fotografier från Getty Images som är färdiga att hänga upp.

Om bilden du letar efter inte är tillgänglig från Photos.com kan du införskaffa en kreativ engångslicens för personligt bruk för sådant som hemdekor eller ett inbjudningskort till ett privat evenemang.

Redaktionella bilder kan inte användas för personligt bruk eller i hemmet.

Kontakta oss för att komma igång med en licens för kreativ användning

Prissättning av foton, illustrationer, videor och musikklipp

När du hämtar ett foto, en illustration, en vektor, en video eller ett musikklipp på Getty Images köper du i själva verket en licens som ger dig rätt att använda verket i dina projekt.

Royaltyfria bilder och videoklipp prissätts efter filstorlek. Rights-ready-videor (RR) och rättighetsskyddade redaktionella bilder (RM) prissätts däremot efter bruk.

Förutom licenstypen påverkas priset på licensen av hur du betalar för licensen – du kan köpa en åt gången allt eftersom, samla på dig och spara med förbetalda hämtningspaket (rättighetsskyddade bilder räknas inte) eller registrera dig för ett större antal hämtningar per år genom en årlig Premium Access-plan.

Lär dig mer om abonnemangsformer och priser

Betala efter filstorlek
 • Kreativa RF-foton, illustrationer och vektorer
 • Kreativa RF-videoklipp
 • Standardrättigheter för redaktionella foton
Ditt pris baseras helt på den filstorlek du har valt och om du köper just den licensen, använder ett förbetalt hämtningspaket eller hämtar med Premium Access.

Betala efter bruk
 • Kreativa RR-videoklipp
 • Anpassade rättigheter för redaktionella foton
 • Redaktionella videoklipp
Ditt pris baseras på hur du tänker använda materialet (beroende på faktorer som mediatyp, storlek, varaktighet, placering, geografisk distribution och exklusivitet) och kan beräknas på sidan med detaljerad information om filen eller via kundvagnen. Du kan spara dina vanligaste beräkningar för att underlätta processen.

Royaltyfri musik

Vi erbjuder tusentals royaltyfria musikspår och ljudeffekter till samma pris, oavsett filens längd och storlek.

Lär dig mer om Getty Images Music

Betala mindre för hämtningar med paket

Med förbetalda paket kan du samla på dig och spara pengar på royaltyfria bilder, videoklipp och redaktionella bilder.

Med paket kan du betala på förhand för ett paket med 5 eller 10 hämtningar (ju större paket, desto mer sparar du). När du har ditt paket kan du hämta en kombination av royaltyfria kreativa foton, videor, illustrationer, vektorer och de flesta redaktionella bilderna.

För att visa prisinformation om paket, se Prissättning och lösningar.

Abonnemang

Alla team och företag har olika behov. Därför erbjuder vi ett antal olika företagslösningar, med flexibel prissättning och abonnemang som passar alla, oavsett teamstorlek och budget. Abonnemangen inkluderar:

 • Inga dagliga eller månatliga hämtningsbegränsningar
 • Inga licenser för extra användare krävs
 • Custom Content och speciella tillgängliga provisioner
 • Tidsbesparande verktyg för hantering och samarbete
 • Integrerat arbetsflöde som gör att du kan placera högupplösta bilder direkt i skissbilder
 • Abonnemang med videoklipp finns
Kontakta oss för att få ett abonnemang som passar dig

Premium Access

Premium Access-avtal är årliga, begränsade hämtningsavtal som ger hela ditt team möjlighet att hämta filerna de behöver, utan dagliga eller månatliga hämtningsbegränsningar. Dessa avtal erbjuds i en mängd olika anpassningsbara format, och du kan få tillgång till foton, illustrationer, videor och musik från ett brett utbud av royaltyfria, rättighetsskyddade och rights-ready-samlingar.

Kontakta oss för att komma igång med ett Premium Access-avtal

Slå på och av funktionen Förnya automatiskt

Beroende på ditt faktureringsland och vilket typ av Premium Access-avtal du har, kan ditt avtal komma att förnyas automatiskt för ytterligare ett år vid slutet av perioden med hjälp av betalningsinformationen i våra system. Ditt företags faktureringskontakt kan granska statusen för funktionen Förnya automatiskt i ditt Premium Access-avtal via kontoöversiktssidan och kan när som helst slå på eller stänga av denna funktion.

Ansöka om skattebefriade inköp

Vi tillämpar moms och andra transaktionsskatter på din beställning, baserat på vad du köper och var du befinner dig.

Om ditt företag kvalificerar sig för skattebefriad status i ditt land eller region kan du ansöka om att göra skattebefriade inköp på Getty Images. Vi hjälper dig gärna med att fastställa huruvida du är skattebefriad.

Kontakta oss för att ansöka om skattebefriade inköp

Ansökan om kreditvillkor

Om du vill ansöka om kreditvillkor som betalningsalternativ kan du antingen registrera ett nytt företagskonto eller verifiera att ditt konto är kopplat till ett befintligt företagskonto. Detta är inte något du kan göra själv, men vi hjälper gärna till.

Kontakta oss för att ansöka om kreditvillkor

Återbetalningar och retur av hämtade filer

Vi förstår, ibland blir det ändrade planer. Om du vill ha en återbetalning för ett nyligen genomfört köp av en enstaka fil kan du skicka in en skriftlig ansökan inom trettio dagar från din beställning, förutsatt att du inte redan har använt filen.

Mejla oss för att fråga om en återbetalning

För att erhålla återbetalning för en bild som hämtats med ett förbetalt paket ska du gå till hämtningshistoriken på ditt konto och välja UltraPack-vyn. Leta sedan upp den bild som du vill returnera och välj Hämtad av misstag?

När köpet har avbrutits frånsäger du dig dina rättigheter att använda filen och måste ta bort eller förstöra eventuella kopior.

Tyvärr tillåter vi inte returer av filer som hämtats med Premium Access eller Redaktionella abonnemang just nu.

Överlåta äganderätten till en licens

När du köper en licens för en fil kan du överlåta licensen till någon annan. Ange helt enkelt namnet på den person eller det företag du vill överlåta filen till i rutan Licensinnehavarens namn som finns under avsnittet Referens i kassan.

Om du lämnar detta fält blankt blir du själv ägare till licensen du köper.

Överlåtelse av en licens fungerar bara om det gäller ett inköp av en enstaka fil. Vi stöder för närvarande inte licensöverlåtelse av filer som du har hämtat som en del av ett UltraPack eller ett abonnemang.

Skapa en prisoffert

Ibland behöver du skapa en prisoffert åt en klient innan du köper en licens. Gå då till din kundvagn och markera de bilder du vill inkludera i offerten, välj Skapa offert och fyll i informationen som efterfrågas.

Skatteavgifter

Vi tillämpar moms och andra transaktionsskatter på din beställning, baserat på vad du köper och var du befinner dig.

Om du betalar enligt kontovillkor skickar vi en faktura per post där den tillagda momsen specificeras. Om du betalar med kreditkort är momsen inkluderad i transaktionssumman som visas i ditt kontoutdrag.

Felaktig skatt-/momsavgift

Ibland blir det fel. Om du misstänker att ett momsbelopp har debiterats felaktigt på ditt konto, eller om du vill kräva en skatteåterbetalning, kan vi hjälpa till med det.

Kontakta oss för att få hjälp med moms- eller skatteärenden

Har du fler frågor? Kontakta oss

72967687, Purestock