Vanliga frågor: Om att köpa

Vanliga frågor

Om att köpa


Erbjuder ni mängdrabatter?

Ja. Vi erbjuder mängdrabatt på royaltyfria kreativa bilder och videos, samt redaktionella bilder för redaktionellt bruk när du köper UltraPacks (även kallat Packs) med ett förbestämt antal hämtningar. (Observera att Packs inte inkluderar rättighetsskyddade (RM) kreativa bilder.) Ju större Pack du köper, desto mer sparar du.

Packs är en flexibel lösning som låter dig använda bilder och videos när du behöver dem. När du köper ett Pack behöver du inte hämta bilder eller videos på en gång. Du kan bunkra upp med Packs och använda dem i framtida projekt, eftersom de aldrig går ut (så länge du loggar in på ditt konto minst en gång per år). Läs mer om UltraPacks.

Vad är ett UltraPack?

Ett Ultrapack är ett paket med ett förbestämt antal hämtningar. Eftersom antalet hämtningar är förbestämt ger Ultrapacks dig mängdrabatt på RF kreativa bilder och videos, samt redaktionella bilder för redaktionellt bruk. Ju större Pack du köper, desto mer sparar du.

Utöver mängdrabatten ger UltraPacks dig möjligheten att bunkra upp med hämtningar för framtida projekt. Du behöver inte använda hämtningarna på en gång. Packs går nämligen aldrig ut, så länge du loggar in på Getty Images webbsida minst en gång per år.

Hur skapar jag en offert till mina kunder?

Om du jobbar med ett projekt och vill skicka en offert för de bilder du vill använda till kunden, gör såhär:

 1. Logga in på Getty Images webbsida. Har du inget konto?Skapa ett här.)
 2. Lägg de bilder du vill ha i kundvagnen och klicka på ikonen som visar en kundvagn, så öppnas kundvagnen
 3. Klicka i rutan Markera för köp bredvid de bilder du vill inkludera i offerten.
 4. Välj sedan Skapa offert uppe i högra hörnet.
 5. Fyll i informationen som efterfrågas i Prisberäknaren.
 6. Välj Skriv ut för att få en fysisk kopia av offerten eller väljEmail för att skicka offerten till utvalda mottagare.

Vilka betalningslösningar erbjuder ni?

Vi erbjuder betalning med kreditkort och företagskredit. Lägg till information om ditt kreditkort direkt på webbsidan så sparar du tid när du ska handla. Kontakta oss om du vill veta mer om konton med kreditvillkor eller ansluta dig till ett befintligt företagskonto.

Vad är ett ordernummer?

En köporder är oftast ett skrivet dokument som specificerar och håller reda på ett företags utgifter för inköp av varor och tjänster. Det innehåller information om pris, leveransdatum och annat som specificeras i avtalet.

Vissa företag vill att ordernumret ska stå på fakturan, så att de kan stämmas av mot inköpsordern. Om du vill kan du lägga till ett valfritt nummer, projektnamn eller namnet på personen som lagt ordern i kassan, under anteckningar.

Vad betyder jobb- eller projektnamn?

Det är det namn, eller annan referens, som du vill koppla till licenserna för de bilder du köper. Dessa fält är valfria att fylla i, men de kan hjälpa dig att organisera och hålla ordning på filerna du licensierar.

Ska jag betala moms för mina köp online?

Moms eller andra typer av handelsskatter kan tillkomma på beställningen, beroende på vilken produkt som licensieras och vilket område eller land leveransadressen ligger i. Om du betalar enligt kontovillkor skickar vi en faktura per post där den tillagda momsen specificeras. Om du betalar med kreditkort är momsen inkluderad i transaktionssumman som visas på ditt kontoutdrag. Kontakta oss om du har frågor om vår skattepolicy.

Hur prissätts bilderna på gettyimages.se?

Priset kommer variera beroende på om du har mängdrabatt eller ett abonnemang, men vi använder främst två metoder för prissättning:

Filens storlek
Priset på kreativa royalyfria bilder och redaktionella bilder med standardrättigheter avgörs av bildens storlek. Välj önskad filstorlek för en given bild, antingen från kundvagnen eller från bildens detaljsida, för att se priset. Behöver du mycket material? Vi erbjuder rabatterade priser för licensiering av kreativt royaltyfritt material samt redaktionella bilder med UltraPacks och Premium Access-abonnemang.
Användningsområde
Priset på kreativa rättighetsskyddade (RM) bilder, som de i vår samlingPrestige , avgörs av hur du planerar att använda bilden. Faktorer som påverkar är storlek, användningstid, placering och geografisk spridning samt möjlighet till exklusiv licensiering. För att se priset gör du ett antal val kring användningen, utifrån en lista med möjligheter.

Hur prissätts videos på gettyimages.se?

Priset på videos avgörs av licenstypen, som i sin tur baseras på antingen filstorlek eller användning.

Filens storlek
Priset på kreativa royaltyfria videos avgörs av filstorleken. Du kan använda varje klipp i obegränsat antal projekt till en fast engångskostnad. Behöver du mycket material? Vi erbjuder mängdrabatt på royaltyfri video när du köper UltraPacks. Alla kreativ royaltyfri video som du kan köpa med UltraPack är tillgängligt för redaktionell och kommersiell användning.
Användningsområde
Priset på kreativ rights-ready (RR) och redaktionell (ED) video avgörs av hur de ska användas i ett specifikt projekt. Användningen av kreativt material kan vara reklam, TV-program, företagsvideo eller film. Den fasta avgiften för video avgörs av användningsområdena i projektet, vilket specificeras i licensavtalet för rights-ready video.

Hur prissätts musik på gettyimages.se?

Priset på musik avgörs av licenstypen, som i sin tur avgör om spåret är tillgängligt till fast kostnad eller prissätts efter användningsområde:

Fast kostnad
Royaltyfria (RF) musikspår och ljudeffekter är tillgängliga för obegränsad användning, och deras pris baseras på en fast avgift.
Användningsområde
Priset på rättighetsskyddad (RM) musik avgörs av användningsområdet. Faktorer som påverkar är vilken typ av projekt musiken ska användas i (reklam, verksamhet, programmering), vilket format du jobbar i (butik, mobilt, TV, podcast, radio, web), vilket land projektet ska synas i samt hur länge du ska använda musiken.  Kontakta oss om du vill veta mer om priser för RM musik.

Kan jag få pengarna tillbaka?

För att få pengarna tillbaks måste du:

 • Göra en skriftlig begäran
 • Skicka din begäran senast 7 dagar efter beställning
 • Gäller endast oanvänt material

Om detta uppfylls kan Getty Images dra tillbaks din beställning och återbetala pengarna till ditt konto eller kreditkort.

Ingen kredit eller återbetalning sker för avbeställningar som inkommer mer än sju dagar efter beställning, samt för research-, lab-, service- eller abonnemangsavgifter, då dessa ej är återbetalbara. I händelse av en avbeställning upphör din rätt att använda materialet och du måste då slänga eller förstöra alla kopior av materialet.

Jag blev debiterad moms av misstag. Kan jag få pengarna tillbaks?

Ja. Kontakta oss för att få pengarna tillbaks för felaktigt debiterad moms.

Jag har köpt en bildlicens, kan jag överlåta den till min kund?

Vill du överlåta ägandet av bildlicensen gör du såhär, i samband med köp från webbsidan:

 1. Från varukorgen, klicka i rutan Markera för köp för alla bilder du vill licensiera och klicka sedan på Till kassan.
 2. köpsidan, fyll i din betalningsinformation och gå sedan vidare till nästa steg.
 3. Under kommentarer, skriv i namnet på den person eller det företag som ska äga licensen du köper i fältet licensinnehavarens namn (valfritt). Om du lämnar detta fält blankt blir du själv ägare till licensen du köper.
 4. Därefter slutför du köpet.

Observera att du för närvarande inte kan överlåta ägandeskapet av en bildlicens för bilder du hämtat med ett UltraPack eller via ett abonnemang.


Har du fler frågor? Kontakta oss

72967687, Purestock