Hjälpcenter: Hämtning

Hjälpcenter

Hämtning


Hämta ett enda foto, en illustration, en video eller ett musikklipp

Om du inte har ett förbetalt hämtningspaket eller ett Premium Access-avtal, kan du hämta foton, illustrationer, videoklipp och musikfiler efterhand genom att lägga till dem i din kundvagn. När du har slutfört ditt köp klickar du bara på knappen Hämta för att få dina filer.

Hämtning med förbetalda paket

Genom att köpa ett förbetalt paket kan du betala på förhand för ett paket med 5 eller 10 hämtningar i en förutbestämd storlek (liten, medelstor eller stor). Du kan hämta en kombination av royaltyfria kreativa foton, videor, illustrationer, vektorer och de flesta redaktionella bilderna.

För att hämta en fil med ditt paket går du till filens informationssida och väljer UltraPack. Eller hämta direkt på sökresultatsidan med hjälp av knappen UltraPack.

Innan du hämtar kan du välja filstorlek upp till den största som är tillgänglig med ditt paket. Om du till exempel har köpt ett paket av mellanstorlek kan du hämta extra små, små och medelstora filer, men inte stora eller extra stora.

Visa priser på förbetalda paket

Hämtning med ett Premium Access-avtal

Premium Access-avtal är årliga, begränsade hämtningsavtal som ger hela ditt team möjlighet att hämta filerna de behöver, utan dagliga eller månatliga hämtningsbegränsningar. Dessa avtal erbjuds i en mängd olika anpassningsbara format, och du kan få tillgång till foton, illustrationer, videoklipp och musik från ett brett utbud av royaltyfria, rättighetsskyddade och rights-ready-samlingar.

När du registrerar dig för ett Premium Access-avtal, innehåller dina sökresultat som standard endast bilder från samlingar som är tillgängliga för hämtning med ditt avtal. Om du vill söka efter filer som inte är tillgängliga för hämtning med ditt Premium Access-avtal, avmarkerar du helt enkelt avtalsfiltret på sökresultatsidan.

Hämta enstaka filer
För att hämta ett foto, en illustration eller ett videoklipp som ingår i ditt Premium Access-avtal, går du till filens informationssida och klickar på Premium Access-hämtning. Du kan även hämta direkt på sökresultatssidan med knappen Premium Access-hämtning på filer som har denna knapp.

Hämta flera filer
Behöver du hämta flera filer på samma gång med ditt Premium Access-avtal? Läs mer om hämtning av flera filer.

Mer information finns i resurscentret för Premium Access

Hämta med Redaktionellt abonnemang

Redaktionella abonnemang är utformade för att ge kunderna i nyhets- och förlagsbranschen tillgång till en stadig ström av redaktionella foton och videor. Dessa anpassningsbara abonnemang kan skräddarsys utifrån ditt företags behov och preferenser och levereras med branschledande rättighetsskydd.

När du kommit igång kan du börja söka efter filer som ingår i ditt redaktionella abonnemang genom att välja det bland dina avtalsfilter på sökresultatsidan.

Kontakta oss för att komma igång med ett Redaktionellt abonnemang

Hämta enstaka filer
För att hämta ett redaktionellt foto eller en video som ingår i ditt redaktionella abonnemang, går du till filens informationssida och klickar på Abonnemangshämtning. Du kan även hämta direkt på sökresultatssidan med knappen Redaktionell abonnemangshämtning eller knappen Abonnemang på filer som har denna knapp.

Hämta flera filer
Om du behöver hämta flera filer för redaktionellt bruk på samma gång, kan du läsa mer om detta under Hämtning av flera filer.

Hämta en skissbild

Du får gärna använda våra bilder kostnadsfritt i dina pågående projekt för prov- eller teständamål, i upp till 30 dagar från hämtningstillfället. Om du inte köper en licens kan du dock inte använda skissbilder i några slutgiltiga material eller i offentligt tillgängligt material.

För att hämta en skissbild går du till filens informationssida eller till sökresultatsidan och klickar på knappen Skissbild under bilden.

Kontakta oss för att få reda på mer om skissbilder med Easy-Access

Hämtning av flera filer

Du kan hämta flera licensierade foton eller illustrationer samtidigt om du har ett Easy-Access-avtal, Premium Access-avtal eller Redaktionellt abonnemang. (Hämtning av flera videor samtidigt stöds för närvarande inte.)

Om du vill hämta flera bilder samtidigt från sökresultatsidan öppnar du en sökresultatsida och växlar till den gamla detaljerade rutnätsvyn. Klicka därefter på Hämta flera filer, markera de bilder du vill ha och klicka på Hämta.

Du kan även hämta flera bilder från en Board genom att öppna den i detaljrutnätsvyn, markera de filer du vill hämta med kryssrutan och välja Hämta valda filer under Välj ett alternativ.

Återbetalningar och retur av hämtade filer

Vi förstår, ibland blir det ändrade planer. Om du vill ha en återbetalning för ett nyligen genomfört köp av en enstaka fil, kan du skicka in en skriftlig ansökan inom sju dagar från din beställning, förutsatt att du inte redan har använt filen. Läs Getty Images licensavtal för content i sin helhet för mer information.

Mejla oss för att fråga om återbetalning

Du kan erhålla återbetalning för en bild som hämtats med ett förbetalt paket inom sju dagar från hämtningstillfället genom att gå till hämtningshistoriken på ditt konto och välja UltraPack-vyn. Leta sedan upp den bild som du vill returnera och välj Hämtad av misstag?

När ditt köp har avbrutits frånsäger du dig dina rättigheter att använda filen och måste ta bort eller förstöra eventuella kopior.

Tyvärr tillåter vi inte returer av filer som hämtats med Premium Access eller Redaktionella abonnemang.

Visa dina återstående hämtningar

Du kan se hur många hämtningar som återstår med ditt abonnemang eller paket genom att leta upp avtalsfiltret på sökresultatsidan eller genom att gå till filens informationssida.

Visa dina återstående hämtningar på ditt konto

Visa din hämtningshistorik

Hämtningshistoriken för ditt förbetalda paket, Premium Access-avtal, Easy-Access-avtal och Redaktionella abonnemang hittar du under Hämtningshistorik.

För att se filer du har hämtat genom att köpa enstaka licenser i kundvagnen, öppna din Inköpshistorik.

Exportera din hämtningshistorik

För att exportera din hämtningshistorik för ett förbetalt hämtningspaket, Premium Access-avtal, Easy-Access-avtal eller Redaktionellt abonnemang väljer du ett datumintervall och klickar sedan på Exportera som CSV.

Skillnader i hämtad filstorlek

När du hämtar en fil från Getty Images kanske du märker att filstorleken är komprimerad. Om du vill se den okomprimerade filstorleken innan du hämtar kan du använda knappen Storleksguide på filens detaljerade informationssida. I kolumnen längst till höger visas en lista med okomprimerade filstorlekar. Du får också se storlekarna i bildpunkter, tum och dpi samt vanliga användningsområden för respektive storlek.


Har du fler frågor? Kontakta oss

592029233, Sven Ole Schubert / EyeEm