Royaltyfri musik

Royaltyfria premiummusikspår. Musik för originalproduktioner. Hämtningsbara ljudklipp.

  • Musik från Getty Images Dubstep-låtar
  • Musik från Getty Images Pop-låtar
  • Lyssna på mig nuLjudeffekter från Getty Images
  • Ljudeffektssamlingen

    Nu kan du lägga till en extra dimension till ditt arbete på mer än 30 000 olika sätt. Kolla in vår nya samling i Musik från Getty Images. Lyssna på mig nu.

  • Ah2 Music: Musik för dokusåpor

    Ah2 Musics ljudsättningar har gjort många ögonblick i dokusåpor oförglömliga. Från kompositörerna till "The Apprentice" och "The Biggest Loser". Lyssna.

Musikprodukter och -tjänster

Getty Images Musik

I våra musikkataloger finns rock, hiphop, electronica och mycket mer. Här hittar du starka originallåtar, inte musikbankspår, med både internationellt erkända artister och nya, heta namn – allt via smidig musiklicensiering.

SoundExpress

Samlingen SoundExpress växer hela tiden och här finns ett brett urval av RF-musik av högsta kvalitet. SoundExpress samlar alla musikrättigheter redan i förväg (inklusive synkning, framföranderoyalty och mekanisk royalty) med antingen licensformen Standard eller Utökad. Den här omfattande och banbrytande samlingen innehåller mängder av musikstilar, från högklassiga kvalitetsproduktioner till moderna låtar med sång, framförda av indieartister inom alla genrer – pop, rock, elektronisk musik, världsmusik och urban musik. Vi gör det lättare att hitta och enklare att skaffa licens till RF-musik av högsta kvalitet, som du kan använda i alla projekt. Dessutom fyller vi ständigt på utbudet.

Pump Audio

I vår Pump Audio-katalog finns över 40 000 originallåtar i alla genrer, från oberoende artister i hela världen. Och varje låt är förhandsgodkänd, vilket gör licensieringen lätt som en plätt. Vi erbjuder enkla betalningsmöjligheter som bl.a. omfattar kreditkort och betalning via ditt Getty Images-konto.

Premium Playlist

Vi har sammanställt det allra bästa ur våra musikkataloger och samlat i den här förstklassiga musiksamlingen. Inget godkännande från artisten behövs. I samlingen ingår handplockade spår från över 100 kända artister, skivbolag och företag i underhållningsbranschen. Premium Playlist innehåller allt från glödheta hitlåtar till gamla klassiker. Listan har allt du behöver för att skapa uppmärksamhet och sätta rätt ton för ditt budskap.

Guestlist

GUESTLIST innehåller det senaste som trendsättarna pratar om just nu. Här hittar kreatörer och producenter de senaste låtarna till stora projekt med högt genomslag. Nya och hittills osläppta spår som spelas i aktuella reklamfilmer, tv-program, tv-spel och trailrar – det här är het och trendig musik som just nu spelas över hela världen.

Partnersamlingar

Vårt löfte är att tillhandahålla musik som ska passa för alla projekt och alla plånböcker, och med våra samlingar kan vi uppfylla det löftet och erbjuda en av världens största och bästa licenskataloger.

Komma igång med musik på GettyImages.se

Grunderna i musiklicensiering

När du ska licensiera musik för ett multimedieprojekt krävs både en synkningslicens och en licens för masteranvändning. Om projektet är avsett att sändas till allmänheten krävs ytterligare en licens för offentligt framförande. Dessutom kan royaltykostnader behöva betalas till en upphovsrättsorganisation som tar betalt på uppdrag av kompositörer och utgivare. Getty Images eliminerar mycket av den komplexitet som omger musiklicensiering genom att vi erbjuder musik i alla våra samlingar som är förhandsgodkänd för både synkning och masteranvändning.

Om du letar efter låtar som har alla musikrättigheter avklarade i förväg (inklusive synkning, framföranderoyalty och mekanisk royalty) kan du gå till vår royaltyfria samling SoundExpress. Där ingår alla musikrättigheter i licensformerna Standard eller Utökad.

Vanliga frågor

Behöver jag skapa ett användarkonto för att kunna använda Getty Images Music?

Vi rekommenderar starkt att du skapar ett användarkonto och sparar de låtar du har sökt upp i "Mina favoriter". Då har du åtkomst till låtarna från vilken dator som helst du loggar in på och de sparas tills du själv tar bort dem. Du kan enkelt dela ut dem till kolleger och kunder, och med ett användarkonto kan du även spåra din egen orderhistorik. Skapa ett konto.

Hur delar jag ut låtar och mappar?

Du kan dela ut valfria mappar som du har i "Mina favoriter" till en eller flera kolleger eller kunder, förutsatt att du är inloggad. Det är lika enkelt som att skicka ett e-postmeddelande. Välj en mapp under "Mina favoriter" och klicka sedan på "Dela ut mappen" och följ anvisningarna. Mottagarna kommer inte att kunna hämta låtarna, men de kommer att kunna lyssna på dem.

Hur fungerar ert verktyg för cue-filer?

Om du utför masshämtningar eller har ett fast avtal för hämtning av musik använder du det här verktyget till att rapportera användning. Vårt verktyg för cue-filer är skapat för att du ska slippa leta igenom all finstilt text på ett cd-omslag när du sammanställer dina uppgifter. Verktyget leder dig genom alla steg med att exportera EDL, mata in, redigera, hämta, distribuera och rapportera om användningen. Kom igång.

Vilket är det bästa sättet att använda nyckelordssökning?

Använd nyckelordssökning när du vill hitta en viss låttitel, ett visst låt-ID, ett visst artistnamn, ett visst tema för sångtext eller ett visst instrument. Du kan även söka efter begrepp och känslor som kärlek, lycka eller sorg om du vill hitta låtar som har ett visst ord i textrefrängen. Använd nyckelordssökningen.

Hur avgränsar jag mina sökresultat?

Du kan avgränsa antalet träffar i en sökning genom att bara välja en undergenre, en stämning eller ett tempo. Det är mycket anpassningsbart. Ju fler alternativ du väljer desto fler träffar får du.

Jag letar efter lite mer obskyr musik. Går det att gräva djupare i er katalog?

Vill du ha gamla godingar? Pröva undergenren Gamla godingar rock/pop under Rock. Saknar du 80-talet? Pröva undergenren New wave under Rock. Under "Visa fler genrer" finns till och med en specialkategori med en mängd olika musiktyper, från jul-/högtidsmusik och sport till filmmusik och polka.