Kreativa bilder

Samtida bildbanksfoton, illustrationer och arkivbilder.

Ditt arbete är viktigt

Allt du gör kräver kreativitet, passion och originalitet. Det är ditt jobb. Och vårt jobb är att göra allt vi kan för att hjälpa dig – med kvalitetsbilder som är hörnstenen i all bra kommunikation.

Fler sätt att föra fram ditt budskap på

Vill du att ditt verk ska få mer energi, struktur eller känsla? Vi har en mängd kraftfulla videoklipp och låtar som kan ge dig extra kreativ kraft. Kasta dig in och ta en titt.

Relaterade produkter och tjänster

Rättighetsskyddade bilder

Våra konceptuella, banbrytande, stiliserade RM-bilder hämtas ur våra främsta samlingar – som The Image Bank, National Geographic och Hulton Archive – och har ett högt produktionsvärde. De licensieras för ett avgränsat användningsområde, och vissa säljs med exklusiva rättigheter.

Royaltyfria bilder

Våra RF-bilder är flexibla och lättillgängliga och omfattar en stor spännvidd populära teman och samlingar, bl.a. Photodisc, Digital Vision och Stockbyte. De har en enkel, prisvärd prissättning och kan användas inom vilket användningsområde som helst, så länge du vill och i så många olika projekt du vill.

Bildabonnemang

Letar du efter ett enkelt och prisvärt sätt att få tillgång till miljontals förstklassiga och royaltyfria foton, vektorgrafikfiler och illustrationer från Getty Images och iStock? Thinkstock, vår bildabonnemangspartner, samlar en hel värld av kreativa lösningar på ett och samma ställe.

Bildsamlingar

Oavsett vilken typ av foto eller illustration du letar efter – från djärvt och okonventionellt till enkelt och bekant – kommer du att hitta det du söker bland våra royaltyfria och rättighetsskyddade bildsamlingar, bl.a. favoriter som Stone och Time & Life Pictures.

Fotouppdrag

Har du inte tid eller resurser att ta bilderna själv? Inga problem. Med våra uppdragstjänster kan du komma i kontakt med prisbelönta fotografer – såväl som representanter och interna produktionsteam – över hela världen, som tar hand om allt från koncept till efterbearbetning.

Exklusivt material

Med vårt exklusiva material kan du få ditt arbete att skilja sig från mängden, med unika bilder som bara finns att hitta på vår webbplats. Och bilderna är tillgängliga med både royaltyfria och rättighetsskyddade alternativ, vilket ger unika kreativa lösningar som passar alla projekt och budgetar.

Arkivbilder

Från vintagefotografier till samtida redaktionellt material – med materialet i vårt arkiv har du över 80 miljoner bilder inom räckhåll. Du hittar allt från legendariska personligheter till avgörande kulturella ögonblick, med bilder tagna av några av fotografins största namn.

Kom igång med gettyimages.se

Steg 1: Sökning

Rivstarta din sökning genom att skriva in nyckelord i sökrutan. Sedan kan du förhandsgranska våra kreativa eller redaktionella bildbibliotek. Och om du vill få inspiration när du söker kan du testa Catalyst.

Bildbank

Välj kreativa bilder om du vill visa bildbanksfoton som har trendgranskats, utformats under konstnärlig ledning och tagits av professionella fotografer. Sökningar med nyckelord kan även göras med begrepp som innovation eller känslor som lycka.

s="information-label">Nyhets-, sport- och underhållningsbilder

 

Välj redaktionella bilder för om du söker foton inom nyheter, sport eller underhållning. Sökord kan vara namn som barack obama eller evenemang som oscarsgalan.

Steg 2: Licensiering

Licenser är praktiska. De gör att du får tillstånd att använda våra bilder i dina projekt. De vanligaste licenstyperna är royaltyfritt och rättighetsskyddat. Skaffa en snabb överblick över olika licensieringsmodeller och starta sedan sökningen.

Royaltyfria licenser

Royaltyfria licenser (RF) baseras på filstorlek, och priset på dem visas direkt när du väljer en bild. Royaltyfritt innebär att du inte behöver betala ytterligare kostnader för påföljande användningar av en produkt – det är en licens med obegränsad användning.

Rättighetsskyddade licenser

Rättighetsskyddade bildlicenser (RM) baseras på användning, och prissättningen beräknas så fort du har angett information om hur bilden ska användas. De här bilderna hämtas från våra främsta samlingar och utgörs av mycket stiliserat material med högt produktionsvärde.

Steg 3: Hämtning

p>Du har valt en bild och är nu redo att hämta den för förhandsgranskning eller lägga till den i kundvagnen. Sedan kan du gå till kassan och hämta bilden. Du kan bli fakturerad till ett befintligt konto eller till ett kreditkort.

 

Du kan också öppna ett företagskonto om du vill få tillgång till kreditvillkor eller skattebefriade köp, eller lägga till dig i ett befintligt företagskonto. Om du behöver hjälp kan du när som helst kontakta oss.

Vanliga frågo

Hur prissätts bilder på gettyimages.se?

Under en sökning ser du att våra bilder antingen betecknas som royaltyfria (RF) eller rättighetsskyddade (RM). Priserna för royaltyfria licenser baseras på filstorlek och visas direkt när du väljer en bild. För rättighetsskyddade licenser krävs det ett par extra klickningar för att definiera bildens användning och ta fram priset.

Vad är det jag faktiskt köper?

När du "köper" media från gettyimages.se köper du i själva verket en licens till rätten att använda den mediefilen. Priset på mediefilen baseras på vilken typ av licens du väljer och användningsområdet du anger (observera att uppgifter om användning bara krävs för rättighetsskyddade och rights-ready-mediefiler). Beroende på hur du tilldelar licensen kommer du (köparen) eller någon annan (tredje part (person eller företag)) att äga rättigheten att använda mediefilen enligt vad som anges i licensavtalet.

Jag får inte de sökresultat jag hade räknat med. Varför?

När du söker bland 24,7 miljoner bilder är det ibland svårt att hitta exakt det du letar efter. Vi har därför utvecklat olika verktyg för att göra sökningen lättare och smidigare.

  • I vår snabbsökningsdemo får du en överblick över alla sökfunktioner.
  • I vår nyckelordsguide får du hjälp med nyckelordsförslag så att du kan hitta rätt bild eller klipp.