Behöver du hjälp med att hitta musik? Kontakta oss
Vill du lära dig mer om våra genrer? Hämta vår Genreguide (PDF).
 

Vanliga frågor

  • Behöver jag skapa ett användarkonto för att kunna använda Pump Audio?
  • Du kan söka efter och lyssna på musik utan något konto, men vi rekommenderar starkt att du skapar ett konto så att du kan spara de låtar du hittar med sökningarna i en spellista. Du kan få åtkomst till låtarna genom att logga in från vilken dator som helst, och de sparas tills du tar bort dem. Du kan enkelt dela ut dem till kolleger och kunder, och med ett användarkonto kan du även spåra din egen orderhistorik.
  • Hur fungerar ert verktyg för cue-filer?
  • Om du utför masshämtningar eller har ett fast avtal för hämtning av musik använder du det här verktyget till att rapportera användning. Vårt verktyg för cue-filer är skapat för att du ska slippa leta igenom all finstilt text på ett cd-omslag när du sammanställer dina uppgifter. Verktyget leder dig genom stegen att exportera EDL, mata in, redigera, hämta, distribution och rapportera om användningen.
  • Hur kan jag avgränsa mina sökresultat?
  • Du kan avgränsa antalet träffar i en sökning genom att bara välja en undergenre, en stämning eller ett tempo. Ju fler alternativ du väljer, desto mer specifika blir sökresultaten.
  • Hur delar jag ut låtar och spellistor?
  • Du kan dela ut dina spellistor till en eller flera kolleger eller kunder förutsatt att du är inloggad. Det är lika enkelt som att skicka ett e-postmeddelande. Lägg till låtar från din sida med sökresultat, klicka på Spellistor längst upp till höger, klicka på "Dela ut spellistan" och följ sedan anvisningarna som visas. Mottagarna kommer inte att kunna hämta låtarna, men de kommer att kunna lyssna på dem.
  • Vilket är det bästa sättet att använda nyckelordssökning?
  • Använd nyckelordssökning när du vill hitta en viss låttitel, ett visst låt-ID, ett visst artistnamn, ett visst tema för sångtext eller ett visst instrument. Du kan även söka efter begrepp och känslor som kärlek, lycka eller sorg om du vill hitta låtar som har ett visst ord i textrefrängen. Du kan visa de nyckelord som hör till en viss låt genom att välja Nyckelord i listan med fält för sökresultat.
  • Jag letar efter mer obskyr musik. Går det att gräva djupare i er katalog?
  • Vill du ha gamla godingar? Pröva undergenren Gamla godingar rock/pop under Rock. Saknar du 80-talet? Pröva undergenren New wave under Rock. Under visa fler genrer finns till och med en kategori för Produktion med en mängd olika musikstycken, från jul/högtidsmusik och sport till cinematisk musik och polka.
  • Vilka snabbkommandon finns på tangentbordet när man lyssnar på musik?
   • Du kan växla mellan att pausa och spela upp en låt med BLANKSTEG.
   • Gå till nästa eller föregående låt genom att trycka på tangenterna HÖGERPIL och VÄNSTERPIL.
   • Justera volymen uppåt eller nedåt genom att trycka på tangenterna UPPIL och NEDPIL.

Tillgängliga samlingar

  • Var med på Gästlistan och få åtkomst till musiken som alla slåss om att få tag i. På Gästlistan hittar du ny eller aldrig tidigare utgiven, trendsättande musik som hela världen pratar om just nu – den sorts musik som definierar vår kultur inom reklam, filmer, trailrar, tv-program och tv-spel, överallt samtidigt.
  • Premium Playlist är vår katalog med den mest kända musiken, med låtar från fler än 100 ledande artister och skivbolag från hela världen. De här låtarna har valts ut för att kunna skapa en stämning, röra publiken känslomässigt och ge ditt verk det där lilla extra. Låtar du känner till – eller snart kommer att känna till – från alla genrer mellan indiepop och hiphop, och mer därtill!
  • Pump Audio har de senaste låtarna från vår samling av trendsättande oberoende artister. Välj bland fler än 75 000 låtar – tusentals nya läggs till varje månad – ur alla genrer, från alternativ rock till downtempo. Pump Audios enkla licensieringssystem gör dessutom att det går fort och enkelt att få tag på den musik du behöver. Vi lägger en hel värld av originalmusik för dina fötter!
  • I samlingen Pump Audio Exclusive kan du lyssna på och utforska några av de allra bästa artisterna och låtarna ur den välrenommerade Pump Audio-samlingen. Låtarna i den här exklusiva samlingen är bara tillgängliga för licensiering från Getty Images Music – ingen annanstans i världen! Om du vill ha trendig pop, banbrytande indierock eller den senaste hiphopen så hittar du det här.
  • Ah2 Music ligger bakom oförglömliga ledmotiv och soundtrack som hörs i program och filmer på tv idag. De har komponerat musik åt Mark Burnett, Steven Spielberg, JD Roth, Todd Nelson, Jeffrey Katzenberg, Donald Trump och många fler. Ah2 Musics exklusiva katalog med över 20 000 låtar innehåller musik i alla tänkbara stilar, och kan användas till alla typer av produktioner: film, trailrar, reklam, tv-program eller andra allmänna områden.
  • Atom Factory sätter samman sitt musikbibliotek genom att använda banbrytande branschpraxis och en djup kunskap om musiksättning av film och tv. Biblioteket omfattar 1 000 skräddarsydda låtar i genrer som pop, hiphop och världsmusik av världsberömda producenter och kompositörer. Bland företagets ledare märks Troy Carter (Atom Factory/Lady Gaga), Paul Stewart (Hustle & Flow) och The Co-Stars (BarberShop 1 & 2, Four Brothers).
  • Indaba Musics musikgemenskap har över 650 000 medlemmar från 205 olika länder och områden. Indaba är pionjärer inom onlinesamarbete med musik, och ger alla som har Internetåtkomst möjlighet att få kontakt med musiker över hela världen för att skapa, redigera och mixa musik av studiokvalitet online. Förutom att Indaba Music har många samarbetsverktyg för sina musiker, förser de också sin breda gemenskap av musiker och låtar med tjänster som distribution, projektbeställningsuppdrag, tävlingar i originalmusik och remixar samt kommersiell musiklicensiering.
  • MuuseMe är det första och enda biblioteket som är särskilt avsett för musik från den exploderande indiescenen i Latinamerika och Spanien. Med över 2000 låtar – och de blir bara fler – utgör MuuseMe-katalogen den definitiva samlingen av samtida, dubbelkulturell musik med områdets mest spännande artister och i alla genrer och stilar.
  • Los Angeles-baserade Position Music skiljer sig från vanliga bibliotek och tillhandahåller banbrytande elektronisk musik, dance, hip-hop, pop, akustisk musik, rock och trailermusik, och även enastående bakgrundsmusik för tv. Position Music-biblioteket är högklassig produktionsmusik som har skapats av aktuella indieartister, kompositörer och producenter. I över tio år har Position Musics katalog varit huvudkälla till produktioner som några av dagens mest kända tv-serier, filmtrailrar, reklamfilmer och filmstudior.
  • Spin City-biblioteket togs fram särskilt för Sony/ATV av några av de ledande musikproducenterna och studiomusikerna i New York. Biblioteket innehåller en enorm bredd av genrer från rock, R'n'B, soul, jazz, urban och hiphop till klassisk och orkestral musik, som passar extra bra i filmer, trailrar och nyhetsreportage.
  • Med tiotusentals ljudeffekter hittar du med största sannolikhet vartenda ljud du behöver för att komplettera en video, ett TV-program, en reklamfilm, en spelfilm eller ett webbprojekt. Dessutom kan du licensiera dem till ett mycket förmånligt pris utan framföranderoyalty, och när du har licensen kan du använda ljudeffekten i flera arbeten utan extra kostnad. Söker du tågvisslor, pistolskott, barngråt eller fotsteg? Vi har ett enormt utbud av ljudeffekter för alla typer av projekt.
  • SoundCloud, lanserat 2008 av Alexander Ljung och Eric Wahlforss, är en social ljudplattform som vem som helst kan använda för att skapa, spela in, marknadsföra och dela med sig av ljud på webben på ett enkelt, tillgängligt och funktionsrikt sätt. Med SoundCloud kan ljudskapare direkt spela in eller överföra ljudinnehåll, bädda in ljud på webbplatser och bloggar, dela offentligt och privat, ta emot detaljerade analyser samt få feedback från gemenskapen direkt på kurvan. Mer information finns på: http://soundcloud.com
  • Vår nya, royaltyfria musiksamling med över 25 000 låtar från en omfattande mängd produktions- och indiegenrer. Sound Express omfattar framföranderoyalty och mekanisk royalty för engångsbruk, och passar utmärkt för alla användningsområden, till exempel tv, radio, film, webb, musik i butiker samt pausmusik.