Musik

Musik för originalproduktioner. Royaltyfria premiummusikspår. Hämta musik online direkt.

  • Musik från Getty Images Dubstep-låtar
  • Musik från Getty Images Pop-låtar
  • Lyssna på mig nuLjudeffekter från Getty Images
  • Ljudeffektssamlingen

    Nu kan du lägga till en extra dimension till ditt arbete på mer än 30 000 olika sätt. Kolla in vår nya samling i Musik från Getty Images. Lyssna på mig nu.

  • Ah2 Music: Musik för dokusåpor

    Ah2 Musics ljudsättningar har gjort många ögonblick i dokusåpor oförglömliga. Från kompositörerna till "The Apprentice" och "The Biggest Loser". Lyssna.

Musikprodukter och -tjänster

Musik

Rock, hiphop, electronica och mycket mer finns i våra musikkataloger. Starka originallåtar, inte musikbankspår, med både internationellt erkända artister och nya, heta namn samt smidig musiklicensiering.

Partnersamlingar

Vårt löfte är att tillhandahålla musik som ska passa för alla projekt och alla plånböcker, och med våra samlingar kan vi uppfylla det löftet och erbjuda en av världens största och bästa licenskataloger.

Premium Playlist

Nine Inch Nails, Money Mark, Black Hole Records. Katalogen Premium Playlist innehåller allt från listettor på världstoppen till heta, nya artister och utvalda etiketter. Här får du direkttillgång till handplockad, förhandsgodkänd musik.

Pump Audio

I vår Pump Audio-katalog finns över 40 000 originallåtar i alla genrer, från oberoende artister i hela världen. Och varje låt är förhandsgodkänd, vilket gör licensieringen lätt som en plätt. Vi erbjuder enkla betalningsmöjligheter som bl.a. omfattar kreditkort och betalning via ditt Getty Images-konto.

SoundExpress

Det här är en prisvärd musiksamling med tusentals låtar ur en omfattande rad genrer. Klicka på ett urval nedan om du vill ha ett smakprov. Om du vill licensiera den här musiken kan du kontakta oss på music@gettyimages.com.

Komma igång med musik på GettyImages.se

Grunderna i musiklicensiering

När du ska licensiera musik för ett multimediaprojekt krävs både en synkningslicens och en licens för masteranvändning. Om projektet är avsett för sändning till allmänheten krävs en ytterligare licens för offentligt uppförande, och dessutom kan royaltykostnader behöva betalas till en upphovsrättsorganisation, som tar emot betalning på uppdrag av kompositörer och utgivare. Getty Images eliminerar mycket av den komplexitet som omger musiklicensiering genom att vi erbjuder musik som är förhandsgodkänd för både synkning och masteranvändning.

Vanliga frågor

Behöver jag skapa ett användarkonto för att kunna använda Getty Images Music?

Vi rekommenderar starkt att du skapar ett användarkonto och sparar de låtar du har sökt upp i "Mina favoriter". Då har du åtkomst till låtarna från vilken dator som helst du loggar in på och de sparas tills du själv tar bort dem. Du kan enkelt dela ut dem till kolleger och kunder, och med ett användarkonto kan du även spåra din egen orderhistorik. Skapa ett konto.

Hur delar jag ut låtar och mappar?

Du kan dela ut valfria mappar som du har i "Mina favoriter" till en eller flera kolleger eller kunder, förutsatt att du är inloggad. Det är lika enkelt som att skicka ett e-postmeddelande. Välj en mapp under "Mina favoriter" och klicka sedan på "Dela ut mappen" och följ anvisningarna. Mottagarna kommer inte att kunna hämta låtarna, men de kommer att kunna lyssna på dem.

Hur fungerar ert verktyg för cue-filer?

Om du utför masshämtningar eller har ett fast avtal för hämtning av musik använder du det här verktyget till att rapportera användning. Vårt verktyg för cue-filer är skapat för att du ska slippa leta igenom all finstilt text på ett cd-omslag när du sammanställer dina uppgifter. Verktyget leder dig genom alla steg med att exportera EDL, mata in, redigera, hämta, distribuera och rapportera om användningen. Kom igång.

Vilket är det bästa sättet att använda nyckelordssökning?

Använd nyckelordssökning när du vill hitta en viss låttitel, ett visst låt-ID, ett visst artistnamn, ett visst tema för sångtext eller ett visst instrument. Du kan även söka efter begrepp och känslor som kärlek, lycka eller sorg om du vill hitta låtar som har ett visst ord i textrefrängen. Använd nyckelordssökningen.

Hur avgränsar jag mina sökresultat?

Du kan avgränsa antalet träffar i en sökning genom att bara välja en undergenre, en stämning eller ett tempo. Det är mycket anpassningsbart. Ju fler alternativ du väljer desto fler träffar får du.

Jag letar efter lite mer obskyr musik. Går det att gräva djupare i er katalog?

Vill du ha gamla godingar? Pröva undergenren Gamla godingar rock/pop under Rock. Saknar du 80-talet? Pröva undergenren New wave under Rock. Under "Visa fler genrer" finns till och med en specialkategori med en mängd olika musiktyper, från jul-/högtidsmusik och sport till filmmusik och polka.